L'Ajuntament de Girona ha presentat avui les plaques que col·locarà aquest dissabte a la plaça de l'U d'octubre de 2017. Es posaran un acte que servirà per fer visible el canvi de denominació de l´espai, que de fet, ja és oficial des de la seva aprovació en un ple municipal ja fa unes setmanes. A la placa s'hi pot llegir: "Només hi ha una cosa pitjor que l'oblit. No saber que s'oblida", del filòsof Xavier Antich.

L'acte comptarà amb diferents activitats festives durant el matí. Per exemple, com va explicar el representant de Girona Vota, Sergi Font,hi haurà una mostra de danses amb l'Escola de Dansa de l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i els Rebrolls del GEiEG i audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona i la colla Aires Gironins (11.00 hores). A continuació hi haurà la «descoberta de la placa commemorativa i acció col·lectiva en record dels fets de l'1 d'octubre de 2017» (13.00 hores) i finalment, hi haurà un Vermut popular dels 4 Rius i concert festiu a càrrec d'Hora de Joglar. A més al museu del cinema hi haurà la projecció del documental 1-O al Museu del Cinema.

A l'acte de la presentació del canvi de denominació de la plaça d'avui hi han estat presents l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la portaveu del grup municipal d'ERC-MES, M. Mercè Roca; la portaveu del grup municipal CUP - Crida per Girona, Laia Pèlach; i, en representació de la societat civil, el representant de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona, Romà Monreal; el representant de Girona Vota, Sergi Font; el representant de Voluntaris pel Dret de la Defensa, Albert Carreras, i el president de l'Associació de Veïns del Mercadal, Ferran Girón.