Els vot dels tres regidors no adscrits (militants del PDeCAT) de Salt, sumats als de l'equip de govern (ERC i IPS-CUP) van servir perquè la moció presentada al ple pel PSC per aturar la implantació de les noves àrees verdes i blavces d'aparcament. La moció socialista va tenir el suport del grup municipal de CiU, PxC i Ciutadans i l'abstenció de Canviem Salt.

En nom dels regidors no adscrits (ex-CiU), Josep Valentí va explicar que votaven en contra de la proposta socialista perquè el govern havia tingut en compte totes les seves propostes i va acusar el PSC de presentar aquesta moció ara per ressentiment, després de trencar antics pactes amb el govern.

El regidor del PSC Joan Martín va acusar el govern local de no haver portat a debat la implantació d'aquestes places d'aparcament a la taula de mobilitat. «Prometen coses que no compleixen. No tenen credibilitat. Ens hem sentit enganyats. Hem perdut la confiança», va etzibar Martín a l'equip de govern.

El regidor de Mobilitat, Toni Vidal, va insistir que les noves àrees verdes i blaves s'havia parlat a la junta de portaveus, amb tots els grups municipals, que és un ens de rang superior a la taula de mobilitat. Després de diverses setmanes sense cap aportació, va dir, les places es van aprovar per junta de govern. A més, va recordar que totes modificacions s'han anat comentant amb els grups, sobretot, amb el PSC i que va ser el PSC qui va votar a favor de les ordenances fiscals sobre aquests aparcaments i que ho va fer perquè sabia les places que hi hauria.

Martín, però, va deixar clar que aquell suport es devia exclusivament a les modificacions de l'ordenances que permeten, per exemple, poder pagar amb una aplicació al telèfon mòbil, o que hi hagi uns horaris diferents.

El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va indicar que el PSC havia estat «el kleenex» de l'equip de govern, per explicar-los que els havien fet servir fins que havia convingut (per exemple per aprovar pressupostos) i després els havien deixat de banda. Torramadé va explica que donaven suport a la moció perquè faltaven estudis detallats i perquè considaven que la futura implantació no s'ha fet adequadament.

Sergi Fabri, en nom de Plataforma per Catalunya (PxC), també va donar suport a la demanda d'aturar les noves àrees d'aparcament perquè no veu bé que s'implantin.

Ara mateix, la vila compta amb 416 places de zona blava. Amb la nova planificació, que serà progressiva, hi haurà 625 places de zona blava i 658 de zona verda. En total, 1.283 places que passaran a ser de pagament. Hi haurà 24 nous aparcaments de zona blava a la zona del Carrilet. Trenta-dues més aniran al voltant de la Coma-cros, i 156 al voltant de l'Espai Gironès. D'altra banda, les zones al voltant de l'Estació Jove, el passeig Països Catalans a l'alçada del mercat municipal i el carrer Torres i Bages, que actualment compten amb places d'aparcament blaves, passaran a tenir-les verdes.

L'Ajuntament, a més, també crearà 658 noves places d'àrea verda, sobretot a la Massana, la plaça Catalunya, el Veïnat i alguns sectors del Barri Vell i dels Escriptors.