L'alcaldessa Madrenas va presentar un informe de 17.000 euros, pagat per tots i fet per una empresa vinculada a la defensa del model privatitzador, on es deia que a Domeny hi cabria el futur hospital Trueta. L'informe, doncs, no serveix per dirimir quin és el millor emplaçament per un hospital públic de referència sinó per dir que l'emplaçament de Domeny és possible. Així ens gasten els diners públics, en una operació de propaganda per poder fer un «I Girona, més». Tanmateix, per als que no ens movem per aquests paràmetres, sinó per garantir el millor hospital públic possible a la demarcació, els dubtes continuen aflorant un any després que la CUP ja organitzés un debat obert sobre el tema. Un debat sobre sanitat i el futur de l'hospital públic que l'alcaldessa es nega a fer perquè la seva prioritat és trobar una utilitat als terrenys de Domeny.

Els dubtes es reforcen quan hem llegit que mentre l'Ajuntament ha aprovat el creixement de llits pel projecte privat de Clínica Girona, ens proposa un hospital públic Trueta més petit i amb menys llits sense ni tenir en compte que la població amb risc de malalties creix i que la regió sanitària comptarà cada vegada amb més usuaris. Una proposta que oblida també les prop de 700 famílies gironines que cada any s'han de desplaçar a Barcelona perquè l'hospital Trueta no és ni, segons l'alcaldessa, ha d'aspirar a ser un hospital de referència. No podem compartir que es renunciï a una sanitat pública i de qualitat per la demarcació com fa implícitament Madrenas. Potser no ens hauria de semblar estrany venint del partit de Boi Ruiz i les retallades en sanitat, però ho hauríem de tenir en compte quan valorem l'informe. La CUP sempre hem dit que volem el futur hospital allà on permeti un millor creixement i un millor servei públic per a tots els gironins i les gironines. Aquesta és la clau de volta que l'informe de Madrenas ni tan sols explora.

Som conscients que un hospital pot servir també per activar econòmicament una àrea de la ciutat, però aquest no pot ser l'argument quan parlem de construir l'equipament sanitari més important de la demarcació pel proper segle. Existeixen altres maneres per dinamitzar l'Esquerra del Ter com ara a través d'un pressupost municipal que no invisibilitzi aquests barris com ha estat fent Madrenas durant anys. Per tot plegat, caldria obrir un debat sobre quin projecte d'hospital volem, si petit o gran, amb possibilitat de creixement per a la formació i la investigació o sense aquesta possibilitat, i a partir d'aquí decidir la ubicació del futur Trueta. Això és el que estem reclamant des de la CUP des de fa temps però també molts agents sanitaris. Si la resposta a aquest plantejament és Domeny, que sigui Domeny, i si és Salt, que sigui Salt. Al final resultarà que els únics que ens creiem que hem de treballar com a àrea urbana serem els cupaires perquè com que tothom defensa la seva parcel·la, tots plegats acabarem perdent l'oportunitat de tenir el millor hospital públic possible.