L'Ajuntament de Sarrià de Ter, a través del conveni amb els Serveis de Comptabilitat Enèrgica del Consell Comarcal del Gironès, ha fet uns treballs d'enginyeria econòmica de la despesa elèctrica anual en els diferents edificis i equipaments muncipals. Aquests treballs contemplaven, per un costat, l'adequació en els barems de contractació de les potències contractades, i per l'altre, el seguiment i gestió d'aquelles despeses que no havien estat correctament facturades per les companyies subministradores.

Gràcies a la primera línia de treball -és a dir, la variació en la contractació de la potència en edificis i equipaments-, durant el 2017 l'Ajuntament ja va poder obtenir un estalvi de 3.868,37 euros, als que se sumaran a partir de finals d'abril 3.456 euros més, generant un total de 7.325 euros d'estalvi. A més, abans d'acabar l'any, s'espera que amb els canvis de contractació que encara no són efectius la xifra augmenti fins a 10.748 euros en total anual d'estalvi.

Despeses mal facturades

Pel que fa a la segona línia de treball, de control i seguiment de les despeses que no s'han facturat correctament, entre 2017 i el que portem de 2018 l'Ajuntament ha rebut un abonament de 2.485,61 euros.

Veient aquests resultats, el consistori assegura que vol fer una aposta clara per continuar treballant en aquesta mateixa línia, atenent per un costat l'estalvi econòmic que suposa per a les arques municipalsenergètics.