L'Exèrcit va girar el mostrador de l'Expojove amb dibuixos d'un soldat armat i el va posar en un racó de l'estand per tapar les imatges. Ho va fer ahir al migdia, un cop havia rebut instruccions de Defensa i després que durant bona part del matí un dels dibuixos tornés a ser totalment visible. La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, entén que les forces armades van complir amb el requeriment que se'ls havia enviat aquest dimecres perquè retiressin aquestes «imatges bèl·liques», però va avançar que això no treu que el cas s'elevi al Comitè Executiu i al Patronal perquè valorin si s'ha incomplert el codi ètic. D'altra banda, hi va haver, de nou, una manifestació, ara espontània, davant l'estand contra la presència de l'Exèrcit al certamen. Una quinzena de joves van clavar enganxines on apareix una silueta llançant una arma en una paperera i van penjar una pancarta on s'hi llegia «Fora les forces d'ocupació de l'Expojove».

Els dibuixos on apareix un soldat armat ja no es veuen a l'estand que l'Exèrcit té a l'Expojove. A primera hora, el personal civil que atén els joves va arraconar el mostrador on hi ha les imatges i al seu lloc hi va posar una taula. Però poc després de les deu del matí, van tornar a treure'l a primera fila de l'expositor. Un dels dibuixos ja estava totalment tapat des de dimecres. El cobria un anunci de l'aplicació de les forces armades i un foli amb informació de l'Exèrcit. Però l'altre no. De fet, el personal de l'expositor fins i tot va desenganxar el paper que tapava la part del dibuix que s'hi va posar dimecres per cobrir l'arma, i la icona es veia perfectament.

Des de l'estand, el personal civil es limitava a dir que, de moment, el mostrador es quedaria així fins a rebre instruccions del Ministeri de Defensa. Des de Fira de Girona es va optar per esperar fins a tenir la confirmació que l'Exèrcit havia rebut el burofax que se'ls havia enviat dimecres a primera hora de la tarda. Un escrit on se'ls exigia que retiressin les imatges «amb component bèl·lic» i se'ls advertia que, si no ho feien, s'exposaven a què se'ls clausurés l'estand.

Al migdia, però, la situació va canviar. El personal civil de l'Exèrcit, després de rebre directrius dels seus superiors, van girar el mostrador i el van arraconar. D'aquesta manera, ja no s'hi pdoia veure cap dels dibuixos on apareix el soldat armat.

També al migdia, una quinzena de joves es van concentrar davant l'estand, van penjar enganxines a una columna propera a l'expositor i van desplegar una pancarta contra la presència de l'Exèrcit.