L'Ajuntament de Girona té empadronats 570 sensesostre al centre d'acollida La Sopa perquè, d'aquesta manera, puguin rebre ajuda social. El perfil majoritari és el d'un home solter d'entre 30 i 50 anys, tant nascuts a Catalu­nya com immigrants. Estar empadronats a La Sopa els permet poder donar una adreça a l'hora de buscar feina o bé tramitar papers (per exemple, l'alta a la Seguretat Social o la targeta sanitària).

La regidora de Serveis Socials, Eva Palau, ha explicat a Catalu­nya Ràdio que a tots aquests indigents «se'ls fa un seguiment» -tant si pernocten a La Sopa com si dormen al carrer- i que, a través dels educadors, se'ls intenta ajudar «a inserir-se dins la societat».

Quan aquests ciutadans troben un domicili o se'ls adjudica un pis social, se'ls dona de baixa de l'empadronament. També es fa en aquells casos en què els sensesostre, sense comunicar-ho abans, no tornen més a La Sopa durant temps.

Alguns d'aquests sensesostre dormen i mengen a La Sopa; però d'altres viuen al carrer i també n'hi ha que volten d'una casa a l'altra, sense tenir un domicili fix. A tots ells, se'ls fa un seguiment tant des del punt de vista físic -per saber si es troben bé de salut- com psicològic. «A través de serveis socials, els educadors els ofereixen ajuda per inserir-se dins la nostra societat», precisa Palau.

Quan aquests ciutadans troben un domicili o se'ls adjudica un pis social, se'ls dona de baixa de l'empadronament. També es fa en aquells casos en què els sensesostre, simplement i sense comunicar-ho abans, no tornen més a La Sopa durant temps.