El Departament d'Ensenyament està estudiant ubicar el Centre de Formació d'Adults, actualment situat en un local de lloguer a la travessia de la Creu, en ple Eixample de Girona, al mateix edifici que el futur institut Ermessenda, a l'antiga nau de la fàbrica Simon de la carretera de Barcelona. Segons va explicar en el ple de dilluns la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, la Generalitat s'està plantejant fer aquest pas perquè actualment l'import de lloguer Si finalment s'acaba concretant l'operació, el Centre de Formació d'Adults s'ubicaria al mateix edifici que l'institut Ermessenda, però tindria una entrada pròpia.

Muradàs va respondre així al regidor d'ERC-MES, Pere Albertí, que li va preguntar per aquesta qüestió. Segons va explicar la regidora, la Generalitat ja fa temps que està buscant una nova ubicació per al Centre de Formació d'Adults per tal de reduir l'elevada quota de lloguer que paguen per l'actual edifici.

Segons Muradàs, si hi ha espai suficient a la nau de l'antiga fàbrica Simon, com sembla que serà el cas, l'escola d'adults es podria traslladar cap allà. Mentrestant, l'Ajuntament de Gironade l'institut Ermessenda -i, si es dóna el cas, de l'escola d'adults- a aquest tram de la carretera Barcelona, on també s'ha d'ubicar la nova Clínica Girona.

En funcionament el 2019

La previsió del departament d'Ensenyament és que l'institut Ermessenda pugui entrar en funcionament al setembre de 2019, i que tingui quatre grups d'ESO, tres de Batxillerat i cicles formatius. Mentrestant, i com a mesura provisional, l'escola compta amb dues seus: l'edifici Cartanyà, propietat del Bisbat i al qual l'Ajuntament paga el lloguer, i uns mòduls prefabricats al costat de l'escola Bosc de la Pabordia.

D'altra banda, el Centre de Formació d'Adults de Girona acaba de celebrar el seu 40 aniversari. Actualment compta amb 1.100 alumnes i una vintena de treballadors.