Una taula rodona organitzada ahir pel Col·legi d'Arquitectes a Girona va servir perquè professionals destacats de l'àmbit de l'arquitectura reclamessin a l'Ajuntament solucions imaginatives i negociació amb els propietaris que permetin mantenir la protecció del Garatge Forné. També van suggerir la possibilitat de transformar-lo i donar-li nous usos perquè no acabi desapareixent. L'Ajuntament té previst portar la descatalogació definitiva de l'immoble -antiga seu de la Seat a Girona, dissenyada per Joan Maria de Ribot durant la dècada dels 50 - a ple el proper mes de maig, ja que hi ha obert un ligiti amb els propietaris, que es queixen del perjudici econòmic que els comporta la protecció. El consistori té por que pugui succeir el mateix que amb el xalet Tarrús, en què una sentència va obligar l'Ajuntament a pagar 1,5 milions d'euros als propietaris en considerar que el consistori s'havia excedit en la protecció de l'edifici.

Els arquitectes, però, van donar ahir nombrosos motius per mantenir-ne la protecció. La directora de la Fundació Documentació i Conservació de l'Arquitectura i l'Urbanisme del Moviment Modern (Docomomo), Susana Ladrove, va destacar que l'element més destacat del garatge, allò que el converteix en singular, és el desig de modernitat de la seva arquitectura, i va demanar que s'aprofiti l'oportunitat de preservar-lo ara que encara existeix. També va assegurar que es tracta d'un edifici molt versàtil i amb una estructura d'alt valor patrimonial, de manera que va considerar que es podria transformar-lo i posar-lo al dia però mantenir-lo. Segons va recordar, Docomomo només té catalogats cinc edificis a la ciutat de Girona, i el Garatge Forné és un d'ells.

Per la seva banda, la gerent de la Fundació Mies van der Rhoe, Anna Ramos, va assenyalar que els drets de la ciutadania no només fan referència als diners que l'administració pugui haver d'acabar pagant a la propietat privada, sinó que també hi ha un dret comú a la memòria i al patrimoni arquitectònic. Per això, va apel·lar a negociar per arribar a un acord que permeti conjugar les aspiracions econòmiques de la propietat i el dret de la ciutadania a preservar aquest patrimoni.

Finalment, el president de l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció del Patrimoni Arquitectònic (Aadipa), Antoni Vilanova, va destacar que el valor del Garatge Forné va més enllà de l'estrictament patrimonial, sinó que forma part del patrimoni cultural de la ciutat i que no s'entendrien la carretera de Barcelona ni l'Eixample sense ell.

El debat va estar presentat pel president del Col·legi a Girona, Narcís Reverendo, i moderat per l'arquitecte Joan Falgueras.