El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona presentarà una moció a proper ple per fomentar l'emprenedoria a la ciutat. La seva portaveu, Maria Mercè Roca, considera que el foment de l'emprenedoria va lligat «als objectius de dinamització econòmica i de qualitat de l'ocupació». Per això, defensa que la creació i consolidació de petites i mitjanes empreses a la ciutat «reforça el teixit productiu i contribueix a generar més i millors oportunitats».

En el text, que es debatrà dilluns, la coalició demana establir eines de cordinació entre el servei Girona Emprèn i la resta de serveis d'emprenedoria -públics i privats- que s'ofereixen a la ciutat. Tot seguit, demanen estudiar les necessitats del servei i augmentar-ne la dotació pressupostària per tal de cobrir les seves necessitats, així com la regularització del personal que hi treballa en forma de contracte-programa.

Finalment, el text demana que el govern presenti abans de finalitzar l'any un projecte per al foment de l'economia social i solidària i un altre per al foment del cooperativisme, i que hi hagi una consignació pressupostària.