Què tenen en comú la ciutat de Saha-gu, a Corea del Sud, i Girona? Doncs una passió compartida pel món de l'educació. Per això, les dues ciutats mantenen des de fa un temps línies de col·laboració en matèria educativa, que s'han pogut estrènyer encara més durant el viatge que la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, va fer la setmana passada a Corea per participar en l'assemblea de la Xarxa de Ciutats Educadors, a la qual va anar com a representant de l'Ajuntament de Girona però també de la Xarxa de les comarques gironines, que compta ja amb una desena de membres.

Segons ha explicat Muradàs, va ser durant una trobada celebrada a la ciutat de Rosario, que Girona i Saha-gu (situada al sud del país i amb uns 400.000 habitants) van descobrir-se per primer cop. Muradàs va fer una exposició sobre el món educatiu a la ciutat de Girona i representants de Saha-gu, posteriorment, van mostrar-s'hi molt interessats.

Poc després, en una altra trobada a Granollers, els representants dels dos ajuntaments van poder conèixer-se, intercanviar experiències i van signar un acord de col·laboració. Fins i tot una delegació tècnica de la ciutat coreana va venir a Girona per conèixer la ciutat.

Quedava, doncs, fer el viatge a la inversa, però la distància física. Per això, la celebració de l'assemblea general de la Xarxa de Ciutats Educadores a Corea ha estat l'ocasió perfecta. Després de l'assistència a l'assemblea, Muradàs va aprofitar per viatjar a Saha-gu, en una visita en la qual va coincidir amb altres autoritats, com per exemple l'alcaldessa de Phuket.

I què pot treure Girona de l'experiència de Saha-gu? Doncs moltes coses. Segons explica Muradàs, la ciutat coreana treballa molt en temes com la participació ciutadana, l'educació relacionada amb qüestions de gènere i l'edducació d'adolescents. A més, es tracta d'una ciutat que ha descobert d'una forma més o menys recent el turisme, ja que ha passat de tenir 25.000 turistes a 2,5 milions l'any, fet del qual Girona també en pot extreure algunes lliçons. A partir d'aquí, la voluntat de Muradàs és seguir estrenyent els llaços i seguir col·laborant amb Saha-gu.