Alguns dels joves que formen part del grup esnifen cola i, a més, estan infectats amb la sarna. Aquest fet ha provocat complicacions als agents dels Mossos d'Esquadra i a la Policia Municipal a l'hora de procedir a la seva detenció degut la facilitat de propagació d'aquesta malaltia. Ara, alguns agents ja coneixen qui dels joves pateix aquesta infecció, però sempre hi ha el risc de possibles nous casos entre ells, perquè solen ajuntar-se molt sovint.

El protocol policial marca, entre altres, que si els agents saben que un dels nois que han de detenir té aquesta malaltia, han de mantenir-se el màxim temps possible a un metre de distància i portar guants si hi ha d'haver contacte.

Aquesta setmana s'ha produït un cas a la comissaria de Vista Alegre dels Mossos d'Esquadra on un dels detinguts, que va passar la nit al calabós, estava infectat. L'endemà va haver de deixar protegida tota la zona i el seu entorn per evitar qualsevol tipus de contagi. A més, es van col·locar rètols d'advertència.

Es tracta d'una malaltia de la pell que provoca erupcions, irritació i molta picor. El paràsit es posa a sota la pell, exacava galeries i hi posa ous i excrements. El seu tractament és complicat i s'infecta de persona a persona o, més sovint, indirectament, a través de la roba o dels llençols.