L´Ajuntament de Girona bateja aquesta tarda (19:00 hores) amb el nom de la mestra Reparada Domènech el teatre del Centre Cívic Sant Narcís. L´acte de denominació de l´espai s´inclou dins la iniciativa "Nom de Dona" i s´emmarca dins de les activitats organitzades durant la jornada d´avui per commemorar el Dia Internacional de les Dones. L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l´acte.

Reparada Domènech Aldrich va nèixer a Lloret de Mar el 19 de març del 1913 i va morir a Girona el 16 d´octubre de 1993. Va venir a Girona a cursar els estudis de Magisteri i, a partir del 1950, va anar a viure amb la seva família al barri de Sant Narcís. El 1955 es va crear l´escola parroquial de Sant Narcís i ella n´era la mestra, juntament amb M. Àngels Joher. Totes dues van passar a formar part de l´equip docent de la nova escola pública del barri, la Mare de Déu del Mont, a partir de la seva inauguració el 1972. Reparada Domènech es va jubilar a l´escola el 1981.

Aquest acte forma part de la jornada de commemoració del Dia Internacional de les Dones que ha organitzat el Col·lectiu de Dones de Sant Narcís i que inclou també la conferència "Aprendre al llarg de la vida", a càrrec de la presidenta de l´Associació Catalana per a l´Educació, la Formació i la Recerca, Rosa M. Falgàs, i una actuació musical de la soprano Olga Culebras.

Acte a Santa Eugènia

Durant la jornada d´avui s´han programat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, entre les quals cal destacar també l´acte popular que es portarà a terme al Centre Cívic Santa Eugènia. A partir de les 19:00 hores, els diferents col·lectius de dones que estan implicades en el Centre Cívic faran una demostració de pintar i decorar matrioixkes. Aquesta activitat donarà lloc a l´exposició "Matrioskas Inside/Out" que es podrà veure a l´espai fins al 10 de març.