L'empresa M i J Gruas ha demanat una pròrroga a l'Ajuntament de Girona per poder acabar les obres de construcció de la pista coberta de l'escola Cassià Costal. L'argument és la troballa de construccions ferroviàries existents en el subsol no detectades en l'estudi geotècnic. La pròrroga de dos mesos, ja concedida, inclou un nou pla de treball, i fixa el nou termini de finalització dels treballs en el 19 d'abril, segons ha explicat el el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. La informació s'ha transmès ja a la direcció del centre.

L'empresa ha hagut de treure aquestes restes amb una excavació major i l'utilització d'un martell trencador i això ha provocat un enderreriment inesperat. A més, l'excavació del solar va deixar el fonament d'un mur al descobert, arran dels treballs d'excavació es va tallar un carril de sortida del carrer de Barcelona. Tot i el tall els treballs d'excavació per la fonamentació del nou mur de contenció s'han de fer per cales per evitar la descompressió del subsol i fer tombar el mur, segons ha explicat el responsable municipal.

Mentrestant la pista coberta ja té la coberta posada i va agafant forma. En un futur, s'hauran de cobrir els laterals i la instal·lació passarà a convertir-se en un pavelló poliesportiu. Caldrà, però, iniciar la tramitació d'una segona fase, encara sense data.

L'empresa M i J Gruas va guanyar el concurs públic per fer les obres de la pista coberta del pavelló, per un import de 788.364,90 euros. Era la tercera licitació que tirava endavant L'ajuntament gironí, després que les altres dues acabessin resultant fallides. Les dues primeres vegades es van adjudicar a les empreses que havien guanyat el concurs i que van acabar renunciant en no veure's capaços d'assumir el treball. El primer cop es va adjudicar a Insyte Instalaciones per 328.948 euros. En un segon concurs es va adjudicar a 470.851 euros, a Cobra Instalaciones y Servicios.