La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha tornat a mobilitzar milers de ciutadans de les comarques de Girona. Com a cada edició, la solidaritat s'ha traduït en actes relacionats amb la cultura, la gastronomia i sobretot l'esport. Una de les activitats que més gent ha congregat ha estat la 'Marató per a la Marató' que organitzen el Club d'Atletisme de Girona, el departament d'esports i els Bombers. L'any passat van recollir més de 3.000 euros entre els centenars de corredors que van participar-hi, i aquest any esperen superar-ho. "Combinar esport, salut i solidaritat és un tret de la ciutat", explica el tècnic d'esports de l'Ajuntament de Girona Pau Monton. Les quines solidàries també són un clàssic de la Marató. Pobles com Besalú (Garrotxa), Vilablareix o Cassà de la Selva (Gironès) en celebren algunes de les més destacades.

Milers de persones han col·laborat en els centenars d'actes que s'han fet a les comarques de Girona per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio contra les malalties infeccioses. Algunes de les més rellevants han estat, com sol ser habitual, les esportives. La Marató per a la Marató que fan els Bombers amb el Club d'Atletisme, i el departament d'Esports de l'ajuntament és un dels actes que més gent aplega.

L'any passat els prop de 250 corredors van fer donatius per valor de 3.160 euros, una xifra que el responsable d'aquest acte dels Bombers, el caporal, Eloi Bonet, espera superar per l'afluència de gent que s'ha acostat. "Estem sorpresos pel ritme de corredors que han vingut amb el fred que feia", comenta Bonet.

Una de les particularitats d'aquesta activitat, que fa onze anys que dura, és que els Bombers fan tota la Marató corrent amb parelles i l'equip especial d'intervenció. En concret, porten la vestimenta ignífuga, a més de la bombona d'oxigen a l'esquena.

Des de l'ajuntament com és habitual també han col·laborat. De fet, el departament d'esports és part de l'organització d'una cursa que ha comptat amb la presència d'alguns regidors com Isabel Muradàs o Martí Terés.

També han destacat les sardanes solidàries que s'han celebrat en diversos pobles de les comarques gironines. Els balladors i altres assistents aportaven un donatiu que s'incorporava a una guardiola que estava al mig de la rotllana.

Els més petits també han estat partícips d'aquesta jornada de solidaritat clàssica de Catalunya. Jocs on els nens i nenes bescanviaven peces per diners que anaven a la Marató, fins a concursos de dibuixos que després se subhastaven. Tot plegat això sí acompanyat d'una xocolata amb melindros.

2.000 persones a Salt

La segona ciutat del Gironès, Salt, ha acollit prop de 2.000 persones en diferents activitats esportives que s'hi ha celebrat, entre les quals, Gimnàstica, Kayak Polo, partits de bàsquet i futbol o una classe de zumba.

Tot plegat entre les moltes entitats de la ciutat que han volgut participar-hi, bona part d'elles esportives però també d'altres culturals i infantils.

A la tarda l'esport ha deixat el protagonisme a les quines solidàries. Entre les moltes que s'han organitzat en pavellons esportius d'arreu de la demarcació destaquen les de Besalú, Vilablareix o Cassà de la Selva.