Alumnes de l'escola La Salle de Girona han elaborat una guia turística en xinès. Tant el centre com les autores del material -Helena Busquet, Nora Estebanell, Roser Gascons, Laura Martínez, Blanca Mataró i Mireia Tarrida- han volgut posar a disposar de l'Ajuntament la publicació.

La guia es va elaborar com a projecte de l'assignatura FAIG (Aprenentatge i Servei) de quart d'ESO (actualment les estudiants fan segon de batxillerat). Recentment s'ha entregat a l'Ajuntament, amb l'assistència del director del centre, Joaquim Mataró; la professora de xinès, Hong Haifeng, i part de les alumnes que la van elaborar. La van lliurar a l'alcaldessa, Marta Madrenas, i a la regidora de Turisme, Glòria Plana.

Es tracta d'un material inèdit, ja que actualment Girona no disposa de documents turístics editats en xinès, i inclou tant informació d'interès de la ciutat com del conjunt del territori català amb dades d'esdeveniments, gastronomia, cultura i tradicions.

Els turistes de procedència xinesa estan creixent en els darrers anys a Girona. En les enquestes registrades a l'oficina de turisme per part dels turistes xinesos, que han incrementat més d'un 70% de l'any 2014 al 2017. La publicació es pot consultar a partir d'avui mateix al web de Turisme de l'Ajuntament de forma gratuïta.