L'Ajuntament de Girona inicia avui la primera de les quatre fases de les obres d'urbanització de la pujada del carrer de la Punta del Pi. En concret es començarà a treballar al costat sud, en el tram que va des dels carrers de Joan Corominas i de Joan Bolós fins a mig camí del propi vial. També s'intervindrà en l'espai d'esplanades que hi ha en aquesta zona del Grup Girona per Girona. Els treballs costen uns 230.000 euros i es van presentar ahir als veïns.

Les tasques se centraran en millorar l'accessibilitat, tant per al trànsit rodat com per als vianants. Es crearan dos carrils de circulació -un per a cada sentit- i es definirà una zona destinada als vianants amb un recorregut paral·lel al dels vehicles i que salvi de manera gradual el desnivell. A més, es permetrà l'accés a l'esplanada superior i es recuperarà aquest espai per a l'estada dels veïns.

«És una obra complexa però que suposarà un abans i un després al barri, ja que es resoldran els desnivells existents i es possibilitarà una circulació tant de vehicles com de vianants molt més amable i segura», va subratllar el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà.