L'escola d'adults de la travessia de la Creu de Girona iniciarà l'activitat lectiva el 19 de setembre amb prop de 1.200 places repartides en 48 grups. Hi haurà 17 docents, 2 conserges i 1 administrativa. Des del centre s'ha informat que se seguirà «promovent la solidaritat i el treball cooperatiu entre la població» i que es consolidaran «els cursos més demanats pel món laboral: Graduat en Educació Secundària (GES), el curs de preparació per a la Prova d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior i els cursos d'informàtica Competic».

De la mateixa manera han posat de manifest que seguiran potenciant l'aprenentatge de la llengua catalana (alfabetització i no alfabetització) i de la llengua castellana per a persones nouvingudes, l'accés a la Universitat; i l'aprenentatge d'idiomes (anglès i francès). Hi haurà cursos a la seu central de la travessia de la Creu però també als centre cívics dels barris de Santa Eugènia, Sector Est i Pont Major.

El llibre dels 40 anys

L'11 d'octubre, tant al matí com a la tarda, hi haurà els actes inaugurals, oberts a tota la ciutat, que serviran també per presentar el llibre dels 40 anys, en què han participat professorat, estudiants, persones del món cultural i activistes vinculats al centre.