Maties Martí serà el pregoner de la festa Major de Sarrià de Ter. L'Ajuntament sarrianenc ha destacat que era « un home senzill i discret, que ha deixat i deixa empremta en el nostre poble, amb la seva implicació al llarg dels anys en l'evolució social i política de Sarrià de Ter i amb el seu compromís incansable cap la recuperació i la divulgació de la cultural tradicional catalana». El pregó es farà el 31 d'agost, a les nou del vespre, des del balcó de l'edifici consistorial

Nascut a Sant Jordi Desvalls l'any 55, ha mostrat des de ben petit inquietud per les ciències i les humanitats, que el van portar a iniciar estudis de químiques i de psicologia a Girona. Als 19 anys va arrelar a Sarrià de Ter, on finalment, va abandonar la seva vocació per ajudar la família a la carnisseria Martí de la Rasa.

Activista veïnal

El seu caràcter voluntariós i de compromís cap els que l'envolten, el va portar a participar activament de la vida cultural, social i política, començant per la seva implicació en l'associació de Veïns de Sarrià de Baix, i sobretot com a membre del Consell Municipal de Sarrià i de la Gestora per a la independència de Sarrià, fins a l'assoliment de la segregació de Girona l'any 1983.

En aquest mateix sentit, ha estat durant onze anys al capdavant de la Comissió de Festes de Sarrià de Baix i com a col·laborador des de fa més de vint anys a Ràdio Sarrià amb el programa Coneguem i estimem la cultura catalana.

«Amb tota la seva trajectòria d'implicació a Sarrià de Ter, no és gens d'estranyar que des de fa més de deu anys, ocupi el càrrec de suplent del jutge de pau», explica el comunicat municipal.

Per al consistori de la vila «és un orgull poder fer aquest acte de reconeixement a en Maties, i oferir-li el balcó de l'Ajuntament, com a agraïment a tots aquests anys en què ha estat ell, qui ha donat molt al poble de Sarrià de Ter».