El 30 de setembre del 2016, l'Ajuntament de Girona va enderrocar l'històric quiosc de la Gran Via Jaume I amb el carrer Eiximenis. Setmanes abans, el quiosc havia tancat. L'Ajuntament havia decidit no renovar-los la llicència un cop finalitzada la concessió administrativa. Els propietaris del negoci van iniciar llavors una campanya de recollida de signatures per evitar desaparèixer, sense èxit.

Inicialment, l'Ajuntament va al·legar motius urbanístics i de mobilitat, anunciant que es milloraria la mobilitat de vianants, es facilitaria l'accés a garatges i s'evitarien accidents. Es van fer les obres, enderrocar el quiosc i crear un vial que neix de Jaume I va fins al carrer Eiximenis i a Anselm Clavé. El nou vial va deixar una cruïlla, la vorera amb l'espai buit del quiosc (la vorera) i un «triangle» entre uns arbres i bancs, on fins i tot el consistori havia previst reubicar el quiosc abans de comprovar que se'ls acabava la llicència.

Més endavant es va saber que l'informe per avalar l'enderroc assenyalava que ja no calia garantir l'accés a la premsa perquè ja hi ha els mitjans digitals, que els quioscos perjudiquen altres negocis en vendre altres objectes i que hi ha menys vianants, de manera que han perdut la funció de guiar i orientar la gent que ve de fora.

Després de les obres, a tan sols un metre d'on hi havia hagut el quiosc i dins el «triangle», Girona ha autoritzat ara una terrassa d'una nova fleca-cafeteria. Segons l'Ajuntament, el permís no ha tingut «res a veure» amb la decisió de fa un any d'enderrocar el quiosc.

En concret, van explicar que els responsables van llogar el local i, amb les obres d'urbanització de la zona, es van trobar que just davant l'entrada hi havien creat el nou vial, cosa que impedia una terrassa. Una falta de previsió o desconeixement que van traslladar a l'Ajuntament. Davant la impossibilitat de col·locar la terrassa davant, van demanar permís per poder-la col·locar al mig del triangle.

El consistori va defensar que es va autoritzar «com amb qualsevol altre que ho demana» i que ara també dinamitza aquesta zona.