Els tres regidors no adscrits del PDeCAT a l'Ajuntament de Salt han entrat una petició per conèixer un conjunt de dades relacionades amb el nombre d'habitatges ocupats al municipi, així com els destinats a lloguer social i els cedits a refugiats, entre d'altres.

En concret, volen saber quin és el nombre de pisos ocupats a dia d'avui; els de la Mesa d'Emergència; els pisos de lloguer socials (i entre aquestes els dels bancs); i els pisos cedits a refugiats. Alhora, han demanat saber el nombre de persones en pisos ocupats, de la Mesa d'Emergència i en lloguer social que estan empadronats a Salt des de fa més d'un any i, els que no ho estan, d'on provenen.

En paral·lel, també han presentat al·legacions al nou contracte de neteja aprovat inicialment en el ple del 31 de juliol. En l'àmbit de personal, demanen «comptabilitzar exactament el personal que realitza el servei de recollida selectiva del Consell Comarcal del perquè sigui aquest i només aquest qui passi al nou contracte». En segon lloc, destaquen que cal incloure la subrogació del personal de la deixalleria. En tercer lloc, «abans d'acceptar les llistes de subrogació, exigim que s'aporti la justificació real del servei i el temps de dedicació a Salt». En quart lloc, demanen «la justificació que tot aquest personal està contemplat en el cost de la mà d'obra pressupostat en la licitació» i que «es garanteixi que el personal final a subrogar (que variarà en l'inicial) tingui el lloc de treball assegurat en la nova licitació».

Pel que fa a la neteja viària, denuncien que «els sectors són massa grans pel servei de neteja manual demanat» i volen «redefinir els sectors perquè funcioni el servei». També asseguren que «les necessitats de neteja amb aigua són poc definides» i «el servei que es vol que hi hagi està poc definit». Per això, volen «una millor concreció i calendarització efectiva».

Finalment, demanen que la recollida sigui nocturna i no diürna i no veuen «assumible ni necessari» tancar els contenidors orgànics.