La dimissió de Ricard Calvo com a regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona i també com a director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència ha obert ara les converses dins la coalició d'ERC-MES per trobar el seu substitut. De moment, ja s'han reunit i han contactat amb els següents de la llista per plantejar-los la possibilitat que siguin regidors. Amb tot, alguns treballen fora de Girona i, a més, qui substitueixi Calvo hauria de ser d'ERC (el protocol signat entre ERC i MES establia que si plegava un edil, el substituiria algú del mateix partit o qui l'hagués proposat, en el cas dels independents). De moment, hi hauria tres possibles noms sobre la taula, entre els quals el número 8 de la llista, Miquel Poch Clara, que és el que ara tindria més opcions.

En les eleccions del 2015, ERC-MES va obtenir 4 representants. L'ara portaveu Maria Mercè Roca (ERC), Ricard Calvo (Independent a proposta d'ERC), Pere Albertí (MES) i Martí Terés (ERC).

Ahir, Roca va admetre que algunes persones que anaven a les llistes i que no van sortir tenen «la vida molt feta». Per això, «estem en converses» però «se solucionarà aviat», va dir avançant que «si va bé serà abans del 16 d'agost», data màxima que els han recomanat perquè, així, el nou edil podria assistir al ple del 12 de setembre.

El relleu natural de Calvo el trobarien en la número 5 de la llista, Marta Morera, una altra independent proposada per ERC. Li ho han comentat i s'ho estaria pensant. En el seu cas, però, treballa a Barcelona, va explicar Roca, cosa que podria fer que no acceptés. La 6 de la llista, Roser Maeso, forma part de MES. En principi tampoc seria el relleu, ja que el protocol entre ERC i MES per concórrer junts establia que, si plegava un regidor, el substituiria algú del mateix partit (o qui l'hagués proposat, en el cas d'independents).

Aquí ja saltarien al 7 de la llista, Àdam Bertran, de 30 anys i veí de l'Eixample. Quan va anar a les llistes formava part de les JERC. És professor associat a la UdG i és director de dues llars d'infants. Igual que a Morera, també li ho haurien plantejat a Bertran però, segons fonts consultades, qui tindria més números seria el número 8, Miquel Poch (ERC), arquitecte i veí de Montjuïc. Poch havia estat al govern de Girona. Va prendre possessió de l'acta de regidor l'abril de 2006 per substituir Francesc Ferrer, mort el febrer d'aquell mateix any. Així, Poch va estar al govern fins a les noves eleccions del 2007. En els nous comicis, Poch va ser el número tres de la llista i, amb el mateix pacte PSC, ERC i ICV-EUiA, va ser regidor de Relacions Ciutadanes i Joventut fins a esgotar la legislatura el 2011. Poch havia estat president local d'ERC.

Els possibles substituts de Calvo tenen un temps per pensar-s'ho però la portaveu d'ERC-MES espera saber el nom aviat per poder preparar l'arribada i començar a distribuir les àrees entre els regidors i estar a punt per treballar quan comenci el nou curs polític.