L'Ajuntament de Salt va descartar ahir convocar una Junta Local de Seguretat extraordinària, amb veïns i empresaris, per tractar els últims assalts a comerços del municipi. A banda que a aquesta Junta es tracten temes de seguretat «amb dades confidencials i privades que requereixen la màxima discreció», el consistori també va argumentar que el dia 22 d'agost es reuniran amb la Federació d'Unió d'Empresaris de Salt per parlar sobre el tema i que les seves inquietuds es traslladaran a la Junta Local de Seguretat del pròxim setembre. La Federació havia denunciat públicament el preocupant augment dels casos de robatoris amb força als comerços i«havien reclamat mesures urgents». Ho van fer amb un escrit presentat al registre el 28 de juny on també demanaven una reunió amb l'equip de govern que, finalment, tindrà lloc el 22 d'agost.

La petició d'una Junta Local de Seguretat extraordinària la va reclamar dijous el portaveu de Ciutadans, Atilano González, amb una instància a l'equip de govern perquè convoqués «de manera urgent i immediata» la Junta «per abordar com es poden atallar els continus robatoris en els comerços que s'estan produint». El regidor també aprofitava per recordar que va ser la Federació Unió d'Empresaris la que va alertar del fenomen i per això demanava que fos convidada a la Junta de Seguretat «juntament amb altres entitats empresarials i veïnals».

Ahir, l'Ajuntament va assegurar que «no considera necessari convocar una Junta Local de seguretat extraordinària», tal com demanava el portaveu de Cs. En aquest sentit, el consistori va argumentar que «la junta es reuneix trimestralment per tractar temes de seguretat amb dades confidencials i privades que requereixen de la màxima discreció». A més, van afegir, «cal tenir present que l'Ajuntament de Salt té agendada ja una reunió amb la Federació Unió d'Empresaris de Salt pel proper dia 22 d'agost per poder analitzar conjuntament la situació actual» i «traslladar» les seves «inquietuds» a la «reunió de la Junta Local de Seguretat que tindrà lloc el proper mes de setembre».

Finalment, l'Ajuntament de Salt també va recordar que «setmanalment es mantenen reunions per fer el seguiment juntament amb la policia local de tots els temes relacionats amb seguretat i que juntament amb poblacions veïnes s'analitzen les problemàtiques i accions conjuntes».