L'Ajuntament de Girona va avisar ahir que començarà a aplicar sancions a les persones que abandonin mobles i voluminosos al costat de les escombraries sense avisar prèviament el servei de recollida, cosa que comporta multes d'entre 125 i 600 euros. La mesura arriba després de detectar un gran nombre d'abocaments incontrolats i busca frenar la dinàmica.

En un comunicat, l'Ajuntament va assegurar que darrerament ha trobat «un gran nombre d'abocaments incontrolats de mobles i voluminosos al costat dels contenidors de la ciutat, una pràctica que altera el servei de recollida d'escombraries i que embruta la ciutat». Per evitar les conductes incíviques, el consistori va recordar que hi ha un servei gratuït municipal de recollida de mobles. Així, tothom qui tingui un voluminós que ja no utilitza i se'n vulgui despendre, ha de trucar abans al servei de recollida de mobles i andròmines al 972 24 44 00, on se l'informarà del dia i lloc de recollida.

En cas contrari, l'Ajuntament va alertar que «prendrà mesures punitives per frenar la dinàmica actual», i sancionarà les persones que abandonin voluminosos sense avisar prèviament. Abandonar residus fora dels contenidors i incomplir la forma i l'horari suposa una infracció lleu i pot comportar sancions d'entre 125 i 600 euros.