Disset estacions de tren de les comarques de Girona es beneficiaran d'obres de millora d'Adif, en un pla d'actuació que arribarà a 67 instal·lacions catalanes. La majoria, segons va informar l'administrador d'infraestructures ferroviàries, es troben en poblacions rurals.

Pel que fa a Girona, les obres es realitzaran a les estacions de Bordils-Juià, Camallera, Campdevànol, Celrà, Colera, Fornells de la Selva, la Molina, Planoles, Puigcerdà, Ribes de Freser, Riudellots de la Selva, Sant Miquel de Fluvià, Toses, Urtx-Alp, Vilajuïga, Vilamalla i la Farga de Bebié, una estació situada entre els municipis de Montesquiu i les Llosses, a cavall de les comarques d'Osona i del Ripollès.

A banda d'aquestes 17 de la província de Girona, la resta de les 67 estacions catalanes on Adif va anunciar ahir que farà obres de milora es reparteixen amb 8 a les comarques de Barcelona, 10 més a les de Lleida i 32 a les de Tarragona.

En la majoria dels casos, es tracta de treballs de pintura i neteja de grafits, reparacions de façanes i cobertes, tasques relacionades amb l'electricitat i feines de paleta als vestíbuls, il·luminació d'andanes, millora de marquesines, reposició d'elements de senyalització, reparació de tanques, poda de vegetació i recollida de runa.

Entre 2017 i 2018

Entre 2017 i 2018

Aquestes actuacions s'emmarquen en una inversió d'abast estatal que s'executarà entre el que queda de 2017 i el 2018 i es concretarà en 2.165.000 euros per fer obres en 433 estacions de tren.