L'Associació de Veïns del Barre Vell de Girona s'ha queixat pel talls de trànsit existent les vint-i-quatre hores al dia a la pujada del Rei Martí amb motiu de l'enderroc de la façana d'una vivenda que es troba en obres. Aquesta restricció en el trànsit ha de durar del 17 de juliol al 31 d'agost. L'entitat veïnal assegura que ha rebut moltes queixes dels veïns, tant trucades com missatges, perquè es deixa el barri «incomunicat» per aquesta banda «massa dies».

Segons asseguren els veïns afectats, aquesta restricció se suma a d'altres problemes «ni resoltos ni contestats de mobilitat al barri».

Possibles alternatives

L'Associació de Veïns reclama a l'Ajuntament de Girona que revisi «aquesta autorització». Estan convençuts que es poden limitar els dies del tall de trànsit. Un altra alternativa que plantegen és restringir el pas dels vehicles a les hores de treball efectiu d'obra ja que «a partir de les sis de la tarda no treballa ningú». L'entitat veïnal també exposa que en aquests tipus d'obres, anteriorment s'havien «exigit mesures per garantir el pas dels veïns i dels vehicles d'emergències», sobretot perquè el carrer de la Força està ple de turistes aquestes dates estiuenques.

Finalment, l'Associació conclou assenyalant que estan sorpresos «que es permeti l'enderroc total de la façana».