El ple municipal de l'Ajuntament de Salt va aprovar ahir a la nit la suspensió de l'atorgament de llicències per a nous bars musicals, discoteques i clubs de cànnabis per estudiar si modifica el Pla General per adaptar-se a les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que es referien a les activitats d'ús recreatiu. Totes les formacions van votar-hi a favor, excepte Wilder Palacio de Canviem Salt, que es va abstenir.

El regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló, va posar de manifest que han rebut peticions per a l'obertura d'aquest tipus d'establiments i que, arran de les modificaicons de les lleis catalanes i vist el planejament vigent actual del terme de Salt, es considera adequat estudiar si fer canvis al Pla General per regular-ho exhaustivament. La moratòria afecta sobretot el nucli urbà.

Impacte acústic i en la salut

Barceló també va explicar que han parlat amb els Serveis socials i amb la Policia i que aquest tipus de negocis poden no afavorir la convivència veïnal allà on s'ubiquessin. Malgrat que la suspensió de llicències és per un any, el regidor d'Urbanisme va explicar que aquest termini «és el màxim» però que es pot resoldre amb menys temps. En la proposta d'aprovació s'indica que les discoteques i els bars musicals són susceptibles de «generar un impacte acústic important» i que els clubs de cànnabis són susceptibles de teni impacte en la seguretat i la salut de les persones».

En concret, la restricció afecta les llicències de parcel·lació, d'edificació, reforma o rehabilitació o enderrocament de construccions d'aquest tipus d'activitats. Això vol dir que no es concediran permisos per a nous establiments, ni per a reformes i no serà possible fer comunicacions prèvies d'obres per a aquests tipus de negocis.

El regidor no adscrit Josep Valentí, en nom dels tres edils del PDeCAT, va assenyalar que donaven suport a la proposta perquè considera que la vila necessita activitats que generin ocupació i no «discoteques, cases d'apostes bars musicals o clubs de cànnabis». El mateix parer va exposar Iolanda Pineda (PSC) que va posar de relleu que al centre de Salt s'ha d'anar molt amb compte què s'hi permet instal·lar. Jaume Torramadé (CiU) va demanar que a mesuras que es pugui es vagin «alliberant» les restriccions per a l'establiment de noves activitats per no haver d'esperar tot un any si es poden anar resolent de mica a mica diferents punts.