La Policia Municipal de Girona va aixecar al llarg de l'any 2016 un total de 245 actes vinculades amb molèsties per sorolls, segons les dades extretes de l'Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament. D'aquestes 245 actes, 173 són per molèsties per sorolls localitzats a domicilis, 53 a la via pública, 4 provinents d'alarmes, 3 per fums i 12 que es van tranferir a altres àrees. Van haver-hi 42 intervencions que van acabar en multa.

D'aquestes dades 141 van quedar-se com a requeriments, és a dir, la policia va aixecar un acte i l'Àrea va notificar la persona denunciada per advertir-la que estava imcomplint l'ordenança de sorolls. Molts casos no van anar més enllà d'una advertència perquè la queixa veinal no era prou rellevant. N'hi han 12 que van acabar transferides a altres àrees internes com Mobilitat o Cultura. De les 245 denúncies 50 van ser arxivades.

Sorolls a domicili

Els sorolls a domicili són el motiu pel qual la policia va haver d'intervenir més amb un total de 173 actes, dels quals 123 van romandre com requeriment, 28 van ser arxivades i 22 sancionades. El problema continua sent important i en algunes situacions puntual. Un dels casos més rellevants és el del pianista a Girona que acumulava quaranta actes policials per excés de soroll. Els sorolls a domicilis poden ser motivats per festes o celebracions, crits o també per instruments musicals.

La policia va rebre 53 denúncies per sorolls a la via pública, on es troben reclamacions per crits o cants que causaven molt renou, de les quals 20 van acabar en sancions, 17 en requeriments i 16 arxivats. És el segon tipus d'acta amb més pes pel número de denúncies rebudes i ha arribat a crear una sèrie de revoltes com la situació denunciada al Mercadal, on els porters de bars i discoteces han demanat a les persones que surten a l'exterior que abaixin la veu després d'haver-los advertit per les denúncies.

De les quatre denúncies que van tenir com a motiu les alarmes, només 1 va quedar-se com a requeriment i totes les actes sobre els fums van acabar essent arxivades.