Ivet Cano Boada, l'alumna de 18 anys de l'Institut Santiago Sobrequés de Girona que ha aconseguit la millor nota de la selectivitat d'aquest any, diu que està "molt sorpresa" perquè no s'esperava haver estat la millor de Catalunya. L'estudiant gironina ha tret un 9,80 i ha empatat amb dues noies de Barcelona i una altra de Manresa. Cano començarà al setembre el grau en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. L'alumna del Sobrequés no s'imaginava "per res del món" treure tan bona nota, tot i que reconeix que es va preparar bé per les proves. Per això, creu que és "merescuda per l'esforç" que hi ha posat. Des de que s'han sabut els resultats, la Ivet ha rebut la felicitació de companys i familiars i ha explicat que "la clau és haver portat la feina al dia".

L'institut Santiago Sobrequés està d'enhorabona. La Ivet Cano, alumna d'aquest centre, ha aconseguit la millor nota de Catalunya de selectivitat, empatada, això sí, amb tres estudiants més. La futura alumna de Publicitat i Relacions Públiuqes ha estudiat al centre del carrer Sant Agustí de Girona des de fa 6 anys i sempre amb bones notes. Tot i això, la Ivet no creia que podria treure tan bona nota. "M'ha sorprès, per això estic tan contenta", comenta.

La Ivet coincideix amb la majoria dels que l'han precedit com l'estudiant que ha tret millor nota a la selectivitat quan destaca que "el més important és la constància". "No és que hagi estudiat a fons, m'he limitat a repassar el que hem fet durant tot el curs", afirma. Tot i que la nota que necessita -en relació a les de l'any passat- és un 10,91, l'estudiant gironina no s'ha conformat i ha volgut treure la millor nota possible. El resultat, un 13,74 sobre 14.

Qui no s'ha sorprès tant de la nota de la Ivet ha estat el director del Sobrequés, Joan Cumeras. "Ha tret una mitjana de 10 en totes les assignatures de batxillerat, sabíem que li aniria molt bé", ha remarcat. Cumeras estava "convençut" que l'estudiant "estaria a l'alçada", malgrat els nervis que "a vegades et traeixen" en aquestes proves.

La brillant alumna gironina ha rebut les felicitacions de tots els amics i professors que aquest dijous s'han acostat a l'institut. Tothom ha volgut donar l'enhorabona a la jove que, nerviosa, ha reconegut que "han estat unes hores intenses", des del moment que va saber la qualificació.

Cumeras també ha volgut destacar l'esforç de la Ivet, que té un problema d'oïda que l'obliga a estar més concentrada que la resta. A més, també posa en valor "l'esperit competitiu" de l'alumna. "No necessitava treure una nota exageradament alta per fer la carrera que vol fer, i tot i així l'ha aconseguit", destaca.

Una altra alumna brillant

A l'institut la Ivet s'ha trobat amb una companya que també està d'enhorabona, la Laia Boada. La Laia ha tret un 9,76 de la selectivitat, per tant, la segona millor nota de Catalunya. La companya de la Ivet, però, vol estudiar Medicina i també tenia una mitjana de 10 de tot el Batxillerat.

En el seu cas, però, sí que necessitava una nota molt alta per poder accedir a estudiar Medicina en qualsevol de les universitats catalanes, on la nota mitjana se situa entre el 12,5 i el 13 depenent del centre. La qualificació final de l'estudiant gironina ha estat un 13,66 sobre 14, una nota que li permet accedir al centre que vulgui sense problemes.

Un cop han rebut les notes de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), els estudiants tenen l'opció de fer canvis en la preinscripció universitària fins el dia 3 de juliol. A partir d'aquell moment no es podrà modificar l'ordre de prioritats i l'estudiant haurà d'esperar a saber si entra o no a la universitat que ha demanat.