El grup municipal d'ERC-MES a Girona va reiterar ahir la seva preocupació pel que, al seu parer, és «el bastiment d'un model de ciutat que enderroca punts de cultura i de proximitat com són els quioscos». Esquerra va fer aquestes declaracions després que hagin començat les obres de reurbanització de la cruïlla de Jaume I amb el carrer Eiximenis on fins fa uns mesos hi havia un quiosc municiopal. Els republicans van recordar que molts veïns eren contraris a l'enderroc i ho van expressar amb una recollida de firmes.

ERC va recordar que «els quioscos són espais de fàcil accés a la cultura» i que «generen també cohesió social en tant que són establiments de proximitat i punts de trobada. En aquest sentit, van apuntar que la decisió de l'Ajuntament de Girona «contrasta amb Barcelona, per exemple, que va decidir allargar la concessió dels quioscos de la ciutat fins al 2030».

Els republicans també lamenten que un dels motius pels quals el govern de Girona va enderrocar el quiosc és perquè allà no hi passaven turistes i el quiosc ja no servia per orientar els visitants. Per ERC, aquest argument genera «turismofòbia». «La gent de Girona veu com es canvia l'espai públic pensant més en els visitants que en els residents, i això pot aixecar recels. El model de ciutat aparador que imposa el govern no és amable per als gironins», assenyalen.