El grup de Ciutadans a Salt ha presentat una nova moció per demanar al departament d'Ensenyament que suprimeixi els barracons prefabricats de les escoles de Salt de forma «gradual», i que millori les instal·lacions dels col·legis públics per tal que tots els alumnes puguin anar a edificis convencionals. A més, el text demana que s'insti Ensenyament a resoldre totes les deficiències que hi ha a les escoles públiques del municipi i que són conseqüència de la provisionalitat de les instal·lacions.

En el ple de dilluns passat, el regidor de Ciutadans a Salt, Atilano González, ja va presentar una moció tot demanant que l'Ajuntament es negués a cedir més terrenys per a noves escoles en barracons i a denegar el permís d'obres per a l'ampliació dels actuals. Tot i això, la proposta va ser unànimament rebutjada per la resta de partits, que van indicar que era poc realista i difícil de portar a terme.

Malgrat tot, tots els partits de Salt van coincidir en subratllar la necessitat de fer alguna cosa per posar fi als barracons, o com a mínim per aconseguir que Ensenyament els doti d'aire condicionat després de la forta onada de calor dels darrers dies. L'equip de govern (ERC i IpS-CUP) van defensar les seves gestions davant de la Generalitat, però la majoria de partits de l'oposició els van demanar que s'impliquin més per aconseguir un compromís per part del govern català.