L' Ajuntament ha aprovat la licitació del projecte de la nova marquesina que substituirà l'actual finger o passadís cobert que connecta les estacions del tren convencional i l'alta velocitat. Malgrat que inicialment estava previst construir primer la marquesina i després enderrocar el finger, per qüestions tècniques Adif ha demanat que el finger es tiri a terra el més aviat possible, per tal de facilitar la connexió entre les dues àrees del parc Central. Per això, l'actual passadís es tirarà a terra molt abans que la nova marquesina estigui construïda. El regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, calcula que la marquesina estarà acabada en uns set mesos, si no hi ha impediments tècnics. Mentrestant, les obres de reposició del parc Central continuen avançant a un ritme correcte, i la reposició de la zona nord està a punt d'acabar-se. Els treballs han d'estar totalment finalitzats a finals d'any.

Per a l'Ajuntament de Girona, la substitució de l'actual passadís cobert per una marquesina ha estat sempre una qüestió primordial de cares al futur Parc Central. Així ho pensa, també, una bona part dels veïns de Sant Narcís, que veuen en l'actual connexió entre estacions un punt opac i consideren que l'enderroc donarà transparència al parc i en millorarà la connectivitat, ja que permetrà anar d'un costat a l'altre. Segons el projecte que el consistori va aprovar el passat mes de desembre, la construcció de la nova marquesina tindrà un cost de gairebé 400.000 euros.

Segona ha explicat Ribas, l'Ajuntament -que és qui assumeix l'execució del projecte-treballava inicialment amb la previsió que primer es construiria la nova marquesina i que, un cop finalitzada, es tiraria a terra el finger. Tot i això, els tècnics d'Adif van considerar que seria millor enderrocar l'actual passadís el més aviat possible, per qüestions de connexió entre la zona nord i la zona sud.

A terra en poques setmanes

Per això, Ribas indica que, excepte que hi hagi un canvi en els criteris tècnics, el finger es tirarà a terra en les properes setmanes -tot i que encara no saben la data exacta- i que mentrestant es continuarà amb la tramitació de la nova marquesina al ritme que estava previst, de manera que estarà acabada cap a finals d'any, aproximadament.

Un cop finalitzada la marquesina, l'Ajuntament ja té també aprovat un projecte per a una «visera» que es faria en paral·lel a la sortida/entrada de l'estació de Renfe al costat del barri de Sant Narcís. Aquesta altra marquesina té un pressupost de 427.198 euros i tindrà la mateixa funció que la plaça d'Espanya. Carles Ribas va explicar fa uns mesos que es vol equiparar els dos costats de l'estació per tal de tenir-la oberta a tota la ciutat, s'hi arribi pel costat que s'hi arribi.