La Guàrdia Civil va detenir ahir per un presumpte delicte contra la salut pública a M.M., de 36 anys i veí de Girona, que va ser sorprès amb 659 quilos d'haixix ocults al maleter d'un vehicle a Níjar, a la província d'Almeria. La droga interceptada podria arribar a tenir un valor aproximat d'un milió d'euros si s'hagués arribat a posar a la venda .

La Comandància d'Almeria va informar en una nota que els fets van tenir lloc cap a les sis de la tarda de dijous durant un dispositiu preventiu a l'autovia A-7 al seu pas pel terme municipal de Níjar.

Els agents van observar com un turisme ocupat per una persona frenava de forma brusca i s'aturava al voral a uns cent metres dels agents, després de la qual cosa el seu ocupant va iniciar una fugida a peu, probablement en tèmer que se l'enxamparia amb la droga al damunt.

Dos quilòmetres de fugida

La Guàrdia Civil va començar una persecució i va atrapar el conductor després de dos quilòmetres de carrera, i el va identificar i va acompanyar al lloc on havia abandonat el vehicle.

Una vegada allà, els agents van fer un escorcoll minuciós del vehicle, davant la possible presència de substàncies tòxiques o estupefaents, ja que s'apreciava una forta olor d'haixix.

Els guàrdies civils van trobar als seients del darrere i al maleter 20 paquets de tela que contenien tauletes d'haixix, amb un pes total de 659 quilos i van detenir el conductor del vehicle com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, en confiscar-li dins del seu vehicle 659 quilos d'haixix.

Les diligències instruïdes per la Guàrdia Civil, juntament amb el detingut, es van posar a a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia d'Almeria.