Les associacions de veïns del Barri Vell i Pedret de Girona organitzaran una assemblea per preguntar als residents d'aquests barris què opinen sobre la proposta d'implantar la nova taxa d'aparcament «tou» de dos euros al dia a la Copa, tal com planteja l'Ajuntament. La trobada tindrà lloc el dia 29 de juny a les vuit del vespre, al centre cívic Barri Vell.

En el ple de dilluns passat, l'equip de govern (CiU i PSC) va aprovar en solitari l'establiment d'una tarifa «tova» de dos euros i una tarifa especial d'un euro a la nit pels veïns. Malgrat que el document no indica a quins espais s'aplicarà, l'equip de govern ha admès que la Copa -entre el pont de Pedret i el pont de França- compleix tots els requisits. Tot i això, el regidor de Mobilitat,Joan Alcalà, ha indicat que volen consensuar-ne l'aplicació amb els veïns.

Per això, les dues associacions han decidit convocar els possibles afectats per tal de veure quines són les opinions i poder-les traslladar al consistori. També estan treballant per veure si s'afegeixen a la convocatòria altres associacions, com per exemple la del Mercadal. Mentrestant, l'associació de Pedret ja s'ha queixat que el govern municipal va aprovar la taxa sense tenir en compte l'opinió veïnal, i va deixar clar que qualsevol decisió d'aquest tipus s'ha de consensuar prèviament amb la ciutadania.