Protesta de la policia per la falta d'efectius

Representants sindicals es van manifestar ahir davant de l'Ajuntament de Girona per reclamar que es contractin 40 nous agents a la ciutat

15.06.2017 | 06:30

Abans de començar el ple, agents de policia i representants sindicals van concentrar-se davant de l'Ajuntament de Girona per tal de reclamar més efectius i millores en el preu de l'hora extra. Els agents van exhibir pancartes on es podia llegir «Girona ciutat de 1a, policia de 3a» o «Policia digna=ciutat segura». El seu portaveu, Jesús Tor­rent, va explicar que havien decidit manifestar-se perquè, malgrat que fa temps que estan denunciant la manca d'efectius, l'Ajuntament fins ara no els ha fet cas. Torrent va explicar que caldrien fins a 40 nous agents per donar un servei correcte a la ciutat, i va lamentar que el consistori només tingui previst incorporar-ne nou en tres anys. «Entenem que quaranta agents nous suposen una despesa important per a l'Ajuntament, però demanem que es faci un pla perquè puguin incorporar-se», va indicar.

Per la seva banda, el regidor d'ERC-MES Pere Albertí i el de Cs Manuel Vázquez van abordar la qüestió durant el ple i van recordar que els efectius actuals no són suficients. La regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, va explicar que s'està negociant un increment de l'hora extra: l'Ajuntament proposa un augment del 15-25%, tot i que els sindicats volen que sigui del 60%. També va recordar que la plantilla s'ampliarà en nou agents en tres anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema