L'Ajuntament de Girona ha obert ja el concurs per contractar el servei de neteja de les dependències municipals de l'àrea de sostenibilitat i Medi Ambient i de mobilitat i Via Pública, així com dels lavabos públics de la ciutat. Es tracta de dos lots reservats a centres especials de treball, amb l'objectiu de promoure la inserció sociolaboral de determinats col·lectius amb risc d'exclusió social, concretament de les persones amb discapacitat, que s'havien de licitar al setembre de l'any passat. El procediment es va endarrerir per corregir un «error» en el llistat de subrogació del personal. Cada lot surt a concurs per pràcticament cent mil euros. El primer, dals edificis adscrits a sostenibilitat, medi ambient, mobilitat i via pública tindran un preu de sortida de 95.170 euros, amb IVA inclòs. El bloc dels lavabos sortirà per 99.648 euros.

Els edificis de l'àrea de sostenibilitat, medi ambient, mobilitat i via pública inclous els equipaments de les brigades, el dipòsit de vehicles, el dipòsit intermedi de documents, l'estació d'autobusos, diferents magatzems i el pàrquing del Pallol. Pels que fa als lavabos inclou un total de nou punts. Els interessats podran optar a un lot o tots dos. L'adjudicació de cada lot serà per dos anys i es podran prorrogar dues anualitats més si hi ha acord entre les dues parts.

La resta d'equipaments municipals es van adjudicar, el setembre de l'any passat, a l'empresa multinacional madrilenya Eulen que rep uns 3,5 milions a l'any per netejar els edificis d'àmbit cultural, esportiu, social, escolar, mixt i l'edifici consistorial. Va guanyar quasi tots els concursos a l'altra empresa que s'hi hacia presentat: la catalana Multiserveis Ndavant SL. La contractació va causar cert rebombori perquè la CUP va denunciar diversos conflictes laborals dins d'Eulen i perquè ERC-MES va reclamar que l'Ajuntament treballi per no externalitzar aquest servei i buscar, d'alguna manera, la participació municipal. Finalment, La Fundació Mas Xirgu s'encarrega de la neteja del Mercat del Lleó i el mercat municipal de fruites i verdures per 165.013 euros. En aquest cas, era l'única proposta i el lot estava reservat a centres especials de treball i es va adjudicar al setembre.