La regidora responsable de la vall de Sant Daniel, Eva Palau, ha assegurat que seran «contundents» amb els cotxes mal aparcats a la zona. Des de fa molts mesos, els veïns es queixen que hi ha vehicles aparcat sobre les voreres o en espais on s'indica clarament que no està permès estacionar-hi. L'Ajuntament de Girona va anunciar mesures dràstiques per evitar que la gent aparqui malament i va imposar algunes sancions. No obstant això, encara es poden veure cotxes mal aparcats sovint. «Si no som més contundents no ens en sortirem», ha insistit la representant municipal.

Es poden veure cotxes aparcats sobre les voreres a l'entorn del monestir, sobre espais marcats expressament que són específicament per al pas de vianants o en indrets on hi ha una línia groga a terra que prohibeix l'estacionament.

Estudi veïnal

Tanmateix, Eva Palau també ha aclarit que el gruix de mesures es farà, com ja s'està fent, amb consens veïnal. En aquest sentit, ha indicat que els veïns tindran en breu un estudi que inclou aspectes de mobilitat i que servirà per aportar possibles solucions a diferents problemes a la vall. La regidora ha explicat que un cop els veïns tinguin aquest treball, l'Ajuntament mirarà quines mesures són més viables per poder començar a executar ràpidament. «No pot ser que es vegin cotxes fins i tot anant en direcció contrària», ha dit Palau.

En tot cas, la representant municipal també ha indicat que es farà una campanya informativa per recordar a la gent que poden aparcar en altres punts de la ciutat no massa allunyats. «Si algú vol fer esport a Sant Daniel, pot aparcar a la Copa. No passa res si ha de caminar deu minuts més. També fan esport», ha recalcat la regidora.