La recollida selectiva porta a porta a Sant Daniel, que va començar el 22 de maig, ha recollit una mitjana de 80 cubells diaris en un barri que compta amb 236 habitatges. I d'aquests, només hi ha dos veïns que els han tret cada dia. Per això, l'Ajuntament de Girona considera que potser han estat «extremadament generosos» amb la previsió de la recollida, especialment de l'orgànica, i estudiarà si cal variar-ne la periodicitat. El regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, ha assenyalat que estan satisfets amb aquests quinze dies de funcionament del porta a porta, tot i que, segons va explicar, hi ha hagut problemes amb l'empresa que subministrava alguns dels «armaris», que tot just es van poder instal·lar ahir. Berloso va agrair la bona resposta dels veïns i va destacar que l'única incidència que s'ha produït és la desaparició de tres cubells.

D'altra banda, el consistori també ha començat aquesta setmana la recollida porta a porta de la fracció orgànica als bars i restaurants del Barri Vell i part del Mercadal. En aquest cas, la resposta ha estat més discreta -uns 30 cubells diaris dels 137 establiments existents-, tot i que encara és aviat per fer balanç. De moment es recull amb aquest sistema la fracció orgànica, però a partir del 3 de juliol es farà també amb les altres. Berloso va explicar que des de l'Ajuntament estan fent un gran esforç per informar a tots els establiments, primer amb reunions per consensuar els detalls de la recollida, després amb visites als establiments i posteriorment per correu electrònic. Per això, va confiar que els establiments adoptin progressivament el nou sistema. Si això no passa, va advertir que hauran de recórrer a les sancions, tot i que va explicar que aquesta serà l'última opció.

Els propers barris on s'implantarà la recollida porta a porta són la pujada de la Torrassa, Campdorà, parts de Sant Narcís i Montjuïc i el Pont Major, tot i que encara no hi ha data.