Els veïns de Vila-roja s'han queixat que, des que va tancar l'oficina de Correus del barri (a finals del mes d'abril), pateixen dificultats i retards a l'hora de rebre les cartes. De fet, segons assenyalen des de l'associació de veïns, en alguns casos triguen fins a quinze dies a rebre les missives, fet que és especialment problemàtic per a les persones grans que estan pendents de les factures de la llum o de les cartes per anar al metge. A més, tenen por que, ara que comencen els pressupostos participats, no arribin totes les credencials als veïns per poder votar. Per això, han decidit enviar una carta a la central de Correus a Madrid per tal de demanar una millora en el servei.

L'oficina de Correus de Vila-roja estava oberta des de la dècada dels 60 i el seu tancament va comportar la mobilització dels veïns, que en diverses ocasions han denunciat la pèrdua de progressiva de serveis al barri. En aquest sentit, van explicar que es tractava d'una oficina petita, que pagava un lloguer baix i on només hi havia un treballador, de manera que consideraven que era fàcilment mantenible.

Correus, però, no va pensar el mateix i va tancar les portes de l'oficina el passat mes d'abril. Des de llavors, els veïns han d'anar a recollir els paquets a l'oficina de Montilivi o a la Ronda Ferran Puig.

El més greu per a l'associació de veïns, tanmateix, és que des del tancament de l'oficina les cartes arriben amb retard, en alguns casos de quinze dies. «No pot ser que a un barri que està a tres quilòmetres de Girona, les cartes triguin tant a arribar», denuncien.