El Consell Escolar Municipal de Girona va aprovar ahir al vespre recomanar a tots els centres educatius públics i privats de la ciutat quatre dies a escollir com a «dies de lliure disposició» per al curs 2017-2018. Cap d'aquests és de la setmana de les Fires i Festes de Sant Narcís, malgrat que una de les opcions incloïa el 30 d'octubre. L'opció amb aquesta data només va rebre quatre vots.

La proposta més votada aposta per al 13 d'octubre, el 7 de desembre, el 9 de febrer i el 30 d'abril. Va tenir divuit vots. Tretze dels assistents es van abstenir. A diferència de la proposta que va tenir menys vots, la guanyadora canvia l'esmentat 30 d'octubre pel 13 d'octubre.

Aquests quatre dies són només una proposta i cada centre pot optar per altres possibilitats, però els centres solen respectar majoritàriament les recomanacions del Consell Escolar Municipal, segons va dir la tinent d'alcaldia d'Educació, Isabel Muradàs. Segons la normativa, en cas que alguna festa local caigui en un dia no lectiu - com aquest any sant Narcís, que cau en un diumenge- els centres podran afegir-los als establerts de lliure disposició.

Queixes per l'Ermessenda

Al Consell Escolar també hi va haver queixes per la preinscripció i pel fet que l'insititut Ermessenda no ha estat escollit per ningú en primera opció i ha quedat amb moltes vacants. Es va demanar al Departament d'Ensenyament que els qui hauran d'anar als barracons de Can Prunell puguin tenir un bus escolar gratuït. Muradàs va dir que, des de l'Ajuntament, miraran com «millorar en transport municipal».