L'Ajuntament de Girona està intentant reconduir la situació amb la Coordinadora d'ONG, que el passat mes d'abril va decidir abandonar el Consell Municipal de Cooperació tot lamentant que s'hagués permès la presència de l'exèrcit al saló Expojove malgrat que s'havia fet un reglament per impedir-ho. El regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, ha explicat que fa poc van celebrar una reunió amb representants de l'entitat on van tornar a explicar la posició de l'Ajuntament, ja que, segons va admetre, potser no hi havia hagut prou diàleg. Malgrat que la reunió va anar bé, Sánchez indica que ara hauran de ser les entitats les que decideixin si tornen al Consell.

El conflicte es va obrir perquè, malgrat que Fira de Girona va aprovar un codi ètic -que havien treballat conjuntament la Coordinadora i el consistori- per impedir que l'exèrcit fes acte de presència a Expojove, aquest hi va poder assistir igualment. De fet, el codi indicava que no es podien exhibir elements bèl·lics, però els soldats es van presentar vestits d'uniforme. Les ONG van decidir abandonar el Consell Municipal tot lamentant que l'Ajuntament no hagués escoltat les seves propostes per acabar amb la presència militar a la fira, i també van criticar que no es destinés el 0,7% del pressupost a cooperació.

L'Ajuntament, però, vol reconduir la situació. Malgrat que la seva posició de fons no ha canviat - no poden impedir explícitament que l'Exèrcit assisteixi a Expojove -, han volgut explicar a les entitats la seva posició i la feina que han fet en aquest sentit, per tal de mirar de tornar a anar plegats.