Les tres caixes de radar que es col·locaran a la ciutat estan pràcticament a punt. Aquests dies s'està fent l'obra civil per col·locar-los als punt seleccionats prèviament. Es posaran en funcionament ben aviat. No obstant això, abans l'Ajuntament informarà de la posava en marxa dels aparells. N'hi haurà en un tram de l'avinguda Lluís Pericot, a la carretera de Barcelona i al pont de Fontajau. Als dos primers trams ja hi ha visible la instal·lació. A Fontajau està previst actuar-hi en breu. L'Ajuntament només disposarà d'un radar però hi haurà tres caixes i anirà canviant de lloc l'aparell periòdicament sense alertar d'on està col·locat cada cop. D'aquesta manera, el conductor no sabrà si passa per una caixa amb radar o buida.

Es van escollir carreteres amples on s'ha comprovat que els conductors solen circular a una velocitat excessiva. A més, són trams rectes on en molt d'espai no hi ha cap element viari que pugui fer frenar els vehicles, com podria una rotonda o on els semàfors si estan sincronitzats permeten circular recte trams llargs abans de trobar una interrupció.

En tots els sentits

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha assenyalat que «quan es posin en marxa es comprovarà el correcte funcionament i si tot va bé se sancionarà». Assegura que «prèviament s'haurà fet difusió de la posada en marxa». Alcalà ha recordat que han buscat un tipus d'aparell que controlarà la velocitat de tots els carrils de la carretera. Per exemple, al pont de Fontajau, els dos en sentit Fontajau i els dos en sentit cap al Palau de Fires.

A l'avinguda Lluís Pericot, l'aparell estarà situat entre el pavelló de Palau-sacosta la rotonda on es connecta amb el carrer del riu Cardener. En aquesta zona, els veïns sempre s'han queixat de l'excés de velocitat dels vehicles i de la forma de la rotonda que, com que està desplaçada, permet que es pugui fer recta sense haver ni de frenar. Hi ha hagut alguns accidents.

El radar del pont de Fontajau es posarà perquè no hi ha cap semàfor i els vehicles acaben agafant molta velocitat en un lloc on hi ha carrils bici a la calçada i alguns ciclistes han alertat de la perillositat de tenir els cotxes tan a prop.

El de la carretera Barcelona és en el tram entre els carrers Segre i Cardener. La carretera Barcelona és un dels vials on es produeixen més accidents segons les estadístiques anuals que facilita l'àrea de Seguretat cada any. Per això, per exemple, també hi ha el semàfors controlats amb una camera per evitar que els conductors se saltin el vermell, a la cruïlla amb el carrer Emili Grahït. A la zona on es posarà el radar no hi ha tants semàfors com al centre, i això afavoreix que els vehicles puguin anar a més velocitat.

El radar de Campdorà

D'altra banda, l'Ajuntament continua pendent del permís per posar una quarta caixa a la carretera de Campdorà. És una promesa municipal a les queixes dels veïns de la zona perquè els cotxes passen molt ràpid. Com que la carretera és competència de la Generalitat, se li ha demanat el permís i s'està a l'espera del vistiplau per poder-hi fer la instal·lació. Serà la quarta caixa del sistema rotatiu.