La Casa de la Cultura inaugura avui el cicle Guerra i exili: vides aturades, que vol fer memòria del que està passant amb la crisi de refugiats sirians que intenten arribar a Europa. El cicle preveu la projecció de tres documentals on es veuen persones que han de fugir de casa seva per poder sobreviure, vides que s'han aturat i segregat al seu país o just a l'entrada dels països europeus.

El cicle començarà avui a les set de la tarda a l'Aula Magnaamb la projecció del documental Homenatge a Srebrenica, dirigit per Jordi Rodri. En aquest treball es donen a conèixer les víctimes de la massacre i es dona veu a les persones que han treballat i treballen per evitar la neteja ètnica.

El dimecres següent, dia 14, es projectarà el documental L'Espera, de les periodistes Ester Bertran i Mercè Sibina. En aquest cas, s'expliquen les vides atrapdes de milers de persones, molts dels quals nens i sirians, al camp d'Idomeni.

El dia 21 serà el torn de la taula rodona De la guerra a l'exili avui: vides aturades, que comptarà amb la participació del periodista Lluís Caelles, la fotoperiodista Sandra Balcells, el refugiat sirià Mohammad El Gazawi i Jordi Rodri, membre de l'associació Trenkalòs. Tots ells tenen experiència de la guerra i de les migracions forçoses que comporta, ja sigui en qualitat de víctimes o de periodistes.

Finalment, el dia 28 de juny es projectarà el documental De la guerra al exilio, destino Europa, de Carles Batista, Omar Sánchez i Adrià Biosca. El documental, que data de 2015, analitza les causes i conseqüències de la guerra a Síria. Per a fer-lo, els seus autors van visitar diversos camps de refugiats de l'Europa de l'Est i van donar veu a la gent que hi viu.