Les obres del projecte per rebaixar voreres a la rambla de Xavier Cugat ja han acabat. Les actuacions van començar el 2 de maig i durant un mes i mig s'han adequat sis punts a la zona de la rambla situada a Fontajau: els denominats «guals» nord i sud, els «guals» nord-oest i nord-est del carrer de l'Amical Mauthausen i els «guals» nord-oest i nord-est del carrer de Bluefields.

Aquesta darrera fase ha comportat les actuacions de fresat i d'asfaltatge de l'obra, que van comportar el desviament de vehicles i el tall de trànsit dels dos carrils de circulació en direcció Sant Gregori, concretament en el tram de la rambla entre el carrer d'Antoni Varés i la rotonda del Pavelló Municipal de Fontajau.

Els treballs han suposat complementar l'actuació que es va fer anteriorment . El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha ressaltat que amb aquesta intervenció «volem fer un pas més en la millora de la mobilitat i l'accessibilitat en aquest espai vital per a la vida social al barri».

Les obres han anat a càrrec de l'empresa Aglomerats Girona i han tingut un pressupost de 44.385,52 euros.