L'Ajuntament de Girona va replicar ahir a la tarda al manifest fet públic al matí per la junta facultativa del Trueta. La regidora de Salut, Eva Palau, va parlar acompanyada dels regidors Pere Albertí (ERC-MES) i Manuel Martín (PSC), membres de la taula de treball que s'ha creat perquè l'hospital es quedi a la capital, als terrenys de Domeny. Palau va assenyalar que enlloc està escrit que un gran parc de Salut hagi de tenir tots els edificis «comprimits» en un mateix espai, i va destacar que es poden continuar creant sinergies -tal com es fa ara- malgrat que entre ells hi hagi una distància de cinc o sis quilòmetres. «Poden estar perfectament separats, perquè és una distància molt petita», va indicar. De la mateixa manera, la regidora va subratllar que «compartir suposa un risc de disminuir», i va explicar, per exemple, que els dos serveis d'urgències del Trueta i el Santa Caterina es podrien convertir en un de sol.

Pel que fa a la millora del finançament, que comportaria, segons els metges, la unificació dels dos hospitals en un mateix espai físic, Palau va negar que sigui així. «La massa crítica continuaran essent els 838.000 habitants que té la província», va indicar la regidora. I en aquest sentit, va assenyalar que aquesta xifra serà la determinant a l'hora d'aconseguir un millor finançament. En relació amb el fet que part dels terrenys de Domeny són privats, Palau va explicar que de moment no seria necessari comprar-los tots, sinó només una part.

Palau també va repetir els arguments que l'Ajuntament de Girona ha esgrimit en les darreres setmanes per tal que l'hospital es quedi a la ciutat. Segons va recordar, es tracta de l'opció «més ràpida», ja que els terrenys ja estan urbanitzats i el nou centre hospitalari es podria construir de forma pràcticament immediata (sempre que hi hagi finançament), i també és l'alternativa que garanteix més bon equilibri territorial. D'altra banda, Palau també va indicar que la sortida sud de l'autopista -la que porta als terrenys que Salt ha reservat per al Parc Hospitalari- pot quedar aviat col·lapsada degut a l'increment d'activitat que es preveu a la zona, cosa que no passaria amb l'entrada de Domeny. A més, va assegurar que l'Ajuntament gironí està disposat a posar totes les facilitats de transport que facin falta.

Finalment, Palau també va recordar que, a banda dels metges, també hi ha altres sectors implicats que cal tenir en compte, com ara els infermers, auxiliars, zeladors i usuaris, entre d'altres.