Girona ha fet un pas més per a la instal·lació de la nova Clínica Girona a l'entrada sud de la ciutat. Ahir, la junta de govern de l'Ajuntament va aprovar definitivament el projecte d'urbanització de l'espai on s'ha d'ubicar el nou edifici. En concret, va donar llum verda a l'aprovació definitiva del projecte d'urbanització del polígon d'actuació PAU 116 -Carrer Barcelona-Avellaneda-Clínica, i també va aprovar el projecte de reparcel·lació i el canvi de modalitat del sistema d'actuació previst. El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, va assenyalar que es tracta d'un «pas molt important per a la futura reurbanització de l'entrada sud de la ciutat».

Aquests dos tràmits serveixen com a punt de partida per a la construcció del nou difici. El projecte d'urbanització és el que posa sobre un mapa com queden els vials de la zona, els punts de llum i per on passen els subministraments de gas, electricitat o clavegueram, entre altres.

Amb aquests dos projectes aprovats, ara els promotors podran començar a treballar per aconseguir el permís d'obres i la llicència d'activitats, sempre que s'hagin obtingut tots els vistiplaus sectorials necessaris, com per exemple dels Bombers o de Medi Ambient.

L'objectiu de la Clínica Girona és poder inaugurar el nou edifici a mitjan any 2019. L'obra està pressupostada en 52 milions d'euros i el nou equipament sanitari comptarà amb vuit plantes d'alçària més tres de subterrànies, dissenyat perquè hi entri llum per totes bandes.