L'escola bressol municipal El Carrilet de Salt serà la primera de les comarques gironines que tindrà una aula inclusiva per a infants amb altes discapacitats, que ha estat possible gràcies a un acord a tres bandes entre el Consorci de Benestar Social Salt-Gironès del Consell Comarcal, la Fundació Montilivi de la Fundació Ramon Noguera i l'Ajuntament de Salt.

Aquesta aula, de caràcter pioner, es posarà en funcionament el proper curs. L'objectiu és poder oferir als infants amb discapacitats greus i a les seves famílies una atenció especialitzada dins d'una escola bressol ordinària, per tal de poder millorar la seva qualitat de vida i alhora sensibilitzar l'entorn. El projecte està adreçat a infants d'entre zero i tres anys que requereixin atencions especials que els professionals de les escoles bressol ordinàries no els poden proporcionar.

Inicialment, la nova aula inclusiva tindrà cinc places, tot i que la previsió és que creixi fins a un màxim de vuit. En un primer moment funcionarà quatre hores diàries de dilluns a divendres, però més endavant es pretén donar atenció a tota la franja horària de funcionament de l'escola.

El projecte permetrà que els infants disposin d'atenció terapèutica, específica i individualitzada, que doni resposta a les necessitats de l'edat. A més, també s'oferirà atenció, orientació, suport i assessorament a les famílies. La voluntat és potenciar el desenvolupament dels infants i millorar el seu benestar físic i emocional, tot fomentant la seva autonomia i contribuint a la normalització i conciliació de la vida de les famílies.

Així, El Carrilet comptarà amb una aula especialitzada multi sensorial que estarà a l'abast de tots els alumnes de l'escola, on mitjançant les noves tecnologies podran exercitar la mobilitat i les emocions tot jugant. A més, cada dia, els infants de l'aula inclusiva participaran en alguna activitat amb la resta de companys.