A l'espera de poder fer-ho aquest cap de setmana, si els resultats del futbol són favorables i el Girona aconsegueix pujar a l'olimp de Primera, la ciutat de Girona va brindar ahir més fort que mai amb cava. I ho va fer de la mà de la Confraria del Cava, que va voler homenatjar Girona tot investint confrare d'honor el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i confrares de mèrit vuit gironins il·lustres més: l'alcaldessa, Marta Madrenas; el director de Diari de Girona, Jordi Xargayó; el director de l'edició gironina d'El Punt Avui, Jordi Grau; el president del Girona FC, Delfí Geli; la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; el periodista Salvador Garcia-Arbós; el restaurador Pere Massana i l'exjugadora de bàsquet Noemí Jordana.

El Caixafòrum de Girona es va vestir de gala per acollir la celebració, durant la qual els nous confrares van haver de jurar solemnement la seva fidelitat al cava, tot comprometent-se a defensar-lo i enaltir-lo allà on vagin. Tots ells van compartir els seus records i sentiments relacionats amb aquesta beguda: des de Noemí Jordana, que va explicar que a causa de l'esport fins ara no l'havia pogut tastar gaire però que ara que s'ha retirat podrà aficionar-s'hi; fins a Salvador Garcia-Arbós, que va assegurar que entre Girona i el Penedès hi ha una connexió «còsmica», sobretot a través del suro; Pere Massana, nascut al Penedès, i que va recordar el cava com «la primera beguda després de la llet i l'aigua», o Delfí Geli, que va confiar en poder celebrar ben aviat amb cava l'ascens del Girona.

Puigdemont, per la seva banda, va considerar «molt encertat» aquest homenatge del món del cava a Girona, tot recordant que la ciutat «sap valorar la bona gastronomia» i s'ha destacat sempre per buscar l'excel·lència. De la mateixa manera, va recordar que aquesta beguda serveix per celebrar triomfs esportius, però també va garantir que les «grans celebracions que esperen a Catalunya» també se celebraran amb una bona copa de cava.

El president de la Confraria, Toni de la Rosa, va assegurar que Girona «està de moda», i per això va indicar que la ciutat comparteix nombroses característiques d'èxit amb el cava. Durant el primer diumenge de Temps de Flors van servir 5.000 tastets gratuïts de cava a tots els visitants, i ahir van celebrar aquest acte solemne seguit d'un sopar.