L'Ajuntament de Salt aprovarà en el ple de dilluns la nova ordenança fiscal que regularà l'estacionament de vehicles a la zona blava i la futura zona verda. Segons ha explicat el regidor de Serveis Econòmics, Toni Vidal, la zona blava s'encarirà vint cèntims -passarà de 0,60 a 0,80 euros cada 60 minuts-, però tot i això subratlla que continuarà essent una de les tarifes més baixes de les comarques gironines. Pel que fa a la zona verda, que estarà destinada a veïns, l'abonament anual ascendirà a 20 euros per als veïns residents a la zona. El consistori està treballant en el nou contracte de les zones blaves i verdes, que haurà de determinar quantes se'n creen de noves a zones com el voltant de la Coma-Cros o l'hospital de Santa Caterina, i canviarà el model de gestió: fins ara, l'empresa adjudicatària (que en aquests moments és Mifas) paga una quantitat a l'Ajuntament per tal de poder gestionar el servei i quedar-se la recaptació. Amb el nou sistema, serà el consistori qui pagarà a l'empresa una quantitat fixa al mes i, a canvi, la recaptació obtinguda es passarà a gestionar des de l'Ajuntament. L'objectiu del consistori és tenir a punt el nou contracte de cares al mes de juliol.

De moment, però, el ple de dilluns servirà per aprovar els futurs preus. En aquest sentit, la zona blava costarà 0,20 cèntims fins a 20 minuts, i llavors, 0,015 cèntims per minut fins arribar a les dues hores. Això fa que el cost per hora sigui de 0,80 cèntims, vint més del que es paga actualment. Tot i això, Vidal destaca que continuarà essent una de les zones blaves més assequibles de totes les comarques gironines.

La gran novetat, però, arribarà amb les zones verdes, que tindran com a objectiu facilitar l'estacionament dels veïns. D'aquesta manera, l'abonament anual per als veïns residents serà de vint euros, mentre que el trimestral consistirà en deu euros i el mensual serà de cinc. Si no es disposa d'abonament, els residents hauran de pagar 25 cèntims al dia per poder estacionar en aquests espais reservats.

Per a les persones que estiguin empadronades a Salt però que no visquin a la zona de l'àrea verda, el preu per poder estacionar en aquests espais serà el mateix que a la zona blava: 0,20 euros fins a vint minuts i 0,015 des de vint minuts fins a dues hores. Finalment, per als que no resideixin al municipi, el preu serà de 0,02 cèntims per a un màxim de vint minuts.

Anul·lació de denúncies

Els conductors que deixin el vehicle aparcat durant més temps del que estableix el seu tiquet podran anul·lar la denúncia mitjançant el pagament de 6,2 euros, sempre que no hagin passat 24 hores. En cas que s'enxampi un vehicle sense cap tipus de tiquet, el cost d'anul·lació de la denúncia serà de 10 euros (subjecte, també, al termini de les 24 hores).

D'altra banda, la proposta que s'ha d'aprovar dilluns també inclou les quotes per a l'estacionament vigilat de la zona hospitalària del Santa Caterina. Segons ha explicat Vidal, s'han introduït uns abonaments especials per a personal de l'hospital i dels centres docents del municipi, que costaran 28,77 euros al mes. L'objectiu és ajudar a omplir aquest estacionament, ja que actualment no sempre queda ple de vehicles. Per a la resta, el preu per hora serà de 0,95 euros, que baixarà a 0,65 a partir de les tres hores. L'abonament de dia sencer serà de 9,35 euros i el mensual, de 51,75 euros.