L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es va reunir ahir amb una representació de metges de l'hospital Josep Trueta per exposar-los la seva proposta de construir el nou edifici a Domeny. Segons fonts properes a la trobada, la reunió va permetre que s'intercanviessin diferents punts de vista, tot i que molts metges continuen defensant que es faci al costat del Santa Caterina, a Salt, per tal de poder comptar amb un únic complex sanitari de referència.

Segons fonts properes al govern municipal, la reunió va ser molt positiva, ja que va permetre a l'alcaldessa exposar les raons per les quals defensa que el Trueta vagi a Domeny: perquè els terrenys ja estan urbanitzats i per tant l'hospital podria construir-se més ràpid, i per una qüestió d'equilibri territorial, ja que no volen que la zona nord de Girona quedi desproveïda d'equipaments.

Els representants del govern municipal van trobar alguns punts d'acord amb el col·lectiu mèdic, tot i que diversos metges continuen defensant, tal com fan des de fa temps, que ubicar-lo al Santa Caterina, on ja hi ha l'Institut de Recerca Biomèdica (Idigbi), seria una millor opció.

De moment, però, el conseller de Salut, Antoni Comín, ja ha deixat clar que la ubicació del Trueta serà «l'últim» que es decidirà.