Les obres al parc Central de Girona van avançant al sector nord i des d'ahir s'ha tallat el vial d'accés principal a l'estació des de Sant Narcís. L'empresa que està executant els treballs, Copcisa, està actuant en aquella zona per intervenir en el paviment de la futura nova porta d'entrada al cub per on es baixa a l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV). L'adjudicatària de les tasques calcula que els treballs duraran un mes.

L'empresa ha col·locat unes tanques per impedir el pas als vianants i usuaris a l'altura de les famoses granotes del parc Central, pràcticament a l'encreuament del carrer Bisbe Sivilla. Hi ha una manera d'entrar a l'estació de la Renfe des de Sant Narcís, ja que s'ha habilitat un petit camí lateral des de la plaça Joan Brossa que dona a una porta de l'estació.

Ara mateix, tal com ja va anunciar Adif en el nou calendari de treballs, les obres se centren en la zona nord del parc Central, la que està al costat més proper al carrer Santa Eugènia. Aquí, fa setmanes que els operaris i les màquines van dibuixant el que serà la zona reurbanitzada. Aquests dies estan començant a omplir de terra la llosa. Han de fer una capa d'uns setanta centímetres que és on a finals d'any es farà el treball de jardineria. També és ben visible el que serà el vial per a la futura parada de taxis. De fet, ja s'estan construint les voreres, a tocar de l'estació.

El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, ha explicat que estan examinant cada pas que està fent l'empresa adjudicatària d'Adif. Assegura que hi ha algunes petites disfuncions respecte al calendari previst que per ara no alterarien el cronograma i que hi estan molt a sobre perquè ja estan molt escamats amb els eterns retards de les obres del TAV. Segon el cronograma entregat per Adif, els moviment de terres ja haurien d'estar acabats, la pavimentació s'hauria d'enllestir a meitat del mes de juny i les actuacions per col·locar les diferents intal·lacions (sanejament, aigua potable i enllumenat) així com la senyalització i el mobiliari urbà, haurien d'estar finalitzades la segona setmana de juliol.

A la zona sud, que tot i que és més gran a l'hora de reurbanitzar no es preveu tan complicada, no s'hi començarà a actuar fins al setembre. Es tracta del tram de llosa que inclou de l'estació a la plaça d'Europa.

El gran temor de Carles Ribas és la jardineria. Està previst plantar tots els elements vegetals al nord i al sud al novembre i al desembre i creua els dits perquè tot estigui a punt perquè així sigui, tenint en compte que l'execució a la part sud no comença fins al setembre, amb els moviments de terra i que les instal·lacions, la pavimentació i la senyalització es començarà a col·locar a l'octubre.